Ieri, la sediul Directiei Apelor "Dobrogea Litoral" (DADL), o comisie special constituita a inceput verificarea documentatiei depuse de agentii economici interesati de contractarea serviciilor turistice pe plaja, de la Navodari la Vama Veche. Peste 300 de oferte au fost inregistrate. Numarul cererilor "este mai mare decat anul trecut, ne-a declarat dna Paula Anghel, purtator de cuvant al DADL. Cu mult mai mare este si suprafata de plaja contractata". Intai de toate, fiecare agent economic vrea sa stie cat va scoate din buzunare pentru a achita contravaloarea suprafetei de nisip dorite.

Cele mai scumpe raman plajele din Mamaia, Neptun-Olimp, ba chiar si din Eforie Nord: 35.000 lei mp. La polul opus sunt tarifate, cu cate 4.900 lei mp, plajele aferente taberelor de copii din Navodari, Eforie, Olimpus, 2 Mai, Techirghiol. Investitorii pe nisipul din Eforie Sud, centrul statiunii Costinesti, Saturn, Jupiter (plaja "Delfinul") si plaja centrala din Mangalia vor plati cate 23.000 lei mp. Asta in timp ce metrul patrat in sudul Mangaliei, nordul statiunii Mamaia, Venus, Cap Aurora, Navodari si Vama Veche este taxat cu numai 18.000 lei mp. Nici plajele neamenajate ale municipiului Constanta, dintre Venus-Saturn, dintre Eforie Nord - Eforie Sud, precum si cele din 2 Mai, nordul statiunii Eforie Nord si Costinesti (in sudul "Obeliscului") nu vor ramane, ca niciodata, fara contractanti. Mai ales ca metrul patrat costa "doar" 15.000 lei. Si nu se mai iau in considerare cererile pentru suprafete mai mici de 1.500-10.000 mp (in functie de latime, intre 30-70 m).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.