Filmul lui Nae Caranfil se numara printre cele care au implinit conditiile cerute de Asociatia Presei Straine de la Hollywood (APSH) si s-ar putea alege cu o nominalizare pe 11 decembrie.

Peliculele care s-au calificat anul acesta in cursa pentru nominalizarile la Globurile de Aur pentru film strain (care se anunta pe 11 decembrie, premiile acordandu-se o luna mai tarziu) sunt mai putine decat anul trecut, cand membrii APSH aveau de ales intre 61, potrivit „Variety”. Dintre cele 53, Franta si-a adjudecat 14, printre care si „Entre les Murs” de Laurent Cantet, castigatoarea de anul acesta a Palme d’Or. De altfel, cateva pelicule de pe lista participantelor la competitia de la Cannes se regasesc pe aceea a calificatelor la nominalizarile de la Hollywood: israelianul „Waltz with Bashir” de Ari Folman, dar si premiantele Italiei, „Gomorra” si „Il Divo” (Cizma are patru lungmetraje in cursa).

„Complexul Baader Meinhof”, filmul care reprezinta Germania, o are in distributie pe actrita de origine romana Alexandra Maria Lara. Singura pelicula autohtona care a implinit cerintele APSH este lungmetrajul „Restul e tacere”.

Desi a generat numeroase reactii la Festivalul de la Telluride, filmul lui Nae Caranfil nu are inca un distribuitor american, asa ca de promovarea lui in SUA se ocupa producatorul (Cristian Comeaga) si Centrul National al Cinematografiei. Si-a avut vizionarea oficiala pentru Oscar - e propunerea Romaniei - pe 21 noiembrie, iar pe 3 decembrie are una privata in Beverly Hills pentru Globurile de Aur, mai urmand o proiectie pe 19 decembrie. Reclame pentru film au fost plasate in publicatiile de specialitate „Variety” si „Hollywood Reporter”. De PR-ul „Restului e tacere” se ocupa firma Murray Weissman&Associates, a carei carte de vizita e impresionanta: s-a ocupat de „Crash” de Paul Haggis (castigatoarea statuetei pentru Cel mai bun film in 2005) si de campaniile a 29 de filme nominalizate la Oscar.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.