16 elevi din satul covasnean Belani se deplaseaza pe jos cate 6 km zilnic, dus-intors, la scoala generala din comuna Poian, din cauza ca microbuzul distribuit in septembrie de la minister nu are nici acum un sofer, transmite corespondentul NewsIn

Fostul consilier judetean Baldizsar Bela, localnic din comuna, a declarat astazi corespondentului NewsIn ca micutii au varste de la 7 la 14 ani si merg la scoala pe jos, indiferent de vreme, intrucat nici cu bicicleta nu au voie pe drumurile publice, fiind minori.

“M-am oferit sa fac cursa gratis, am carnet de conducere categoria D, din 1993, dar nu stiu daca se va accepta”, spune Baldizsar.

Directorul scolii din Poian, la care fac copiii naveta, Gabor Barna, a declarat ca problema este in curs de rezolvare dar scoala nu are post de sofer in organigrama sa, iar Consiliul Local trebuie sa ia in vedere unele chestiuni de ordin financiar care trebuie rezolvate.

“Am cerut la Consiliul Local rezolvarea problemei, ei spun ca trebuie sa clarifice daca au voie sa angajeze sofer la autobuzul scolii”, a declarat directorul.

Cat despre oferta amintita, ca Baldizsar sa transporte gratuit copiii, Gabor Barna spune ca lucrurile nu sunt atat de simple, trebuie verificat daca acesta corespunde criteriilor, daca are categoria necesara de conducere si trebuie sa prezinte incredere avand in vedere ca este vorba de siguranta copiilor.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Covasna (ISJ) a afirmat ca este o chestiune de bun simt local si nu poate dicta primariei din localitate, dar problema trebuie rezolvata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.