O retea de trafic de carne vie, care racola tinere pentru prostitutie sub pretextul facilitarii unor locuri de munca in Italia , a fost anihilata de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bihor impreuna cu politistii BCCO Oradea, relateaza NewsIn

Reteaua de trafic de carne vie era compusa din patru persoane, toate domiciliate in judetul Bihor. Acestia au racolat opt fete din diverse judete, cu varste cuprinse intre 16 si 23 de ani, toate din familii sarace. Doua dintre victime au povestit cum o cunostinta le-a pus in legatura cu un barbat care facilita joburi in Italia.

Uneia dintre ele i s-a spus ca poate avea grija de doi batrani, iar celeilalte ca va fi barmanita. Ambele au ajuns in localitatea Peschiera - Lago di Garda, intr-o casa cu mai multe fete. Atunci au aflat ca vor fi a obligate sa se prostitueze, sub amenintarea cu bataia, iar pasapoartele le-au fost confiscate de traficanti. "Nu faceam bani, pentru ca nu stiam sa vorbesc cu clientii, taceam si plangeam", a explicat una dintre victime.

"Fetele au fost obligate sa aiba la 9-12 clienti pe noapte, contra 50 de euro pe client. Acasa trebuiau sa vina cu 500 de euro minim, altfel erau batute si obligate la ore suplimentare", a declarat astazi comisarul sef Stamate, din Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea.

Procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si BCCO au definitvat cercetarile si au sesizat prin rechizitoriu instanta, propunand retinerea a 514.000 euro, bani obtinuti din exploatarea fetelor.

Doi traficanti au fost trimisti in judecata in stare de libertate.

I.S. s-a sustras urmaririi penale si a fost trimis in judecata in lipsa, iar B.M.F. a fost arestat de autoritatile spaniole, intr-un alt dosar penal, momentan fiind in custodia lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.