Directorul Directiei Silvice Prahova, Sebastian Danielescu, a declarat astazi pentru NewsIn ca astfel de actiuni de control vor continua pe tot parcursul lunii in curs, in toate ocolurile silvice din judet.

Pentru a preveni taierea ilegala a brazilor in preajma sarbatorilor de iarna, politistii prahoveni au demarat actiuni de control si patrulare in fondul forestier national, sub denumirea de ’Scutul padurilor’.

"Din experienta anilor anteriori, este deja stiut faptul ca, in perioada lunilor noiembrie si decembrie, se inregistreaza o crestere semnificativa a taierilor ilegale. Brazii si molizii sunt apoi vanduti pe piata neagra", a declarat directorul Directiei Silvice Prahova.

Politisti si jandarmi, impreuna cu personalul silvic, vor patrula pe parcursul lunii decembrie in padurile punctele si traseele obligatorii de trecere, drumurile forestiere si drumurile comunale, precum si in arealele de rasinoase, in mod special brad si molid.

De asemenea, oamenii legii vor actiona pe drumurile nationale, comunale si forestiere, urmarind respectarea prevederilor legale privind taierea si transportul pomilor de Craciun.

"Controale vor fi organizate si in piete, targuri si oboare, cat si in alte locuri unde se depoziteaza si se comercializeaza pomi de Craciun", a mai spus Sebastian Danielescu.