Doua posturi de radio pirat au fost descoperite de inspectorii Autoritatii Nationale in Comunicatii in judetul Buzau, iar cazul a fost inaintat pentru ancheta Politiei, relateaza NewsIn

Un barbat de 37 de ani din comuna Lopatari si un adolescent de 17 ani din localitatea Manzalesti isi improvizasera acasa studiouri de unde emiteau la sfarsit de saptamana dedicatii muzicale. Politistii au descins la locuintele celor doi, unde au gasit antenele cu ajutorul carora emiteau, dar si casete si CD-uri piratate.

Politistii buzoieni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au inceput urmarirea penala impotriva barbatului din comuna Lopatari sub aspectul savarsirii infractiunii de emitere sau retransmitere de programe radio, fara licenta audiovizuala, licenta de emisie, autorizatie tehnica de functionare sau autorizatie de retransmisie si radiodifuzarea operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe, fara autorizarea sau consimtamantul titularului drepturilor si radiodifuzarea sau punerea la dispozitia publicului, astfel incat sa poata fi accesate, prin intermediul tehnicii digitale, de opere sau alte produse protejate.

Barbatul este acuzat ca, in seara zilei de 22 noiembrie, a emis neautorizat in banda de radiodifuziune receptionata pe frecventele 105,8 MHz si 92,2 MHz, punand la dispozitia publicului opere apartinand unor titulari de drepturi fara consimtamantul acestora.

In baza autorizatiei emisa de Tribunalul Buzau, politistii au efectuat o perchezitie la locuinta invinuitului, ocazie cu care a fost identificata si ridicata pentru cercetari aparatura de emisie radio, precum si 104 CD-uri prezentand caracteristici de productie „pirat”.

La aceasta actiune, politistii au efectuat verificarile impreuna cu specialisti din cadrul Autoritatii Nationale pentru Comunicatii – Departamentul Regional Bucuresti.

In aceeasi situatie se afla si un adolescent in varsta de 17 ani, din comuna Manzalesti, care a emis neautorizat in banda de radiodifuziune receptionata pe frecventa de 104,6 MHz, fara a detine licenta audiovizuala, licenta de emisie, avizul tehnic de functionare sau autorizatie de transmitere din partea Autoritatii Nationale pentru Comunicatii – Departamentul Regional Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.