Dosarul de coruptie al lui Mitica Dragomir ar putea fi judecat de alta instanta, deoarece presedintele Ligii Profesionale de Fotbal nu a prins un mandat de deputat la alegeri, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) nu mai este competenta sa judece cauza, potrivit procurorului DNA.
Magistratii instantei supreme au decis sa amane pentru 27 ianuarie judecata dosarului in care presedintele Liga Profesionista de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, fiul sau Bogdan Dragomir, precum si fostul presedintele al echipei FC National, Gino Iorgulescu, sunt acuzati in legatura cu ridicarea noului sediu al Ligii Profesioniste de Fotbal, deoarece trebuie sa verifice in Monitorul Oficial rezultatele alegerilor din 30 noiembrie 2008. Decizia a fost luata dupa ce procurorul DNA a invocat faptul ca Mitica Dragomir nu a castigat un mandat in Parlament si, drept urmare, Inalta Curte de Casatie si Justitie nu ar mai fi competenta sa judece o persoana care si-a pierdut calitatea de parlamentar.

Avocatii invinuitilor au fost de acord cu sustinerile procurorului DNA.

La iesirea din sala de judecata, Mitica Dragomir a declarat ca decizia instantei nu-l va afecta, dat fiind ca se considera nevinovat si nu a considerat ca a beneficiat vreodata de imunitatea de parlamentar.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, in data de 7 mai, pe presedintele LPF, Dumitru Dragomir, pe fiul sau Bogdan Dragomir, precum si pe fostul presedintele al echipei FC National, Gino Iorgulescu, acuzati in legatura cu ridicarea noului sediu al Ligii Profesioniste de Fotbal. Potrivit DNA, Dumitru Dragomir este acuzat de infractiunea de luare de mita, iar Gino Iorgulescu, ex-presedinte al Fotbal Club "National" si membru in Adunarea Generala a LPF, este acuzat de dare de mita, spalare de bani si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata si fiul presedintelui LPF, Bogdan Dumitru Dragomir, asociat unic al SC "Bodu" SRL Bucuresti, acuzat de spalare de bani si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual. Totodata, si Florin Bogdan Badita, fost angajat al LPF ca sofer personal al inculpatului Dragomir Dumitru si care indeplineste functia de administrator al SC "Bodu" SRL Bucuresti din 1 februarie 2004. Acesta este acuzat de complicitate la luare de mita, spalare de bani, participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual si uz de fals.

Procurorii afirma, in rechizitoriu, ca, la data de 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir a primit de la Gino Iorgulescu un teren in suprafata de 351,79 mp, in valoare de 32.600 USD, amplasat in Bucuresti. In schimbul acestuia, Dragomir ar fi acceptat cumpararea de catre Liga a unui teren in suprafata de 1.497 mp (amplasat in aceeasi zona) si a unei constructii nefinalizate, in suprafata de 279,72 mp, ridicate fara autorizatie pe terenul respectiv.

Potrivit anchetatorilor, LPF a achizitionat imobilele respective cu incalcarea Statutului Ligii pentru suma de 355.000 USD, pret supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decat pretul practicat pe piata libera in zona respectiva la acea data.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.