Potrivit programului de sarbatori pregatit de edili, pe 21 decembrie, 4.000 de Mosi Craciun vor colinda strazile Capitalei si vor imparti copiilor jucarii si dulciuri. Recordul actual, consemnat de Cartea Recordurilor, este de 3.300 de Mosi.

Pe 27 decembrie, va fi preparat cel mai mare carnat din lume, iar o zi mai tarziu, cel mai mare tort. Oprescu nu a precizat dimensiunile acestora, insa, promite el, carnatul si tortul vor avea cativa centimetri in plus fata de recordurile la zi.

Costurile doborarii recordurilor vor fi acoperite de sponsori, in timp ce primaria va cheltui cinci milioane de lei din bugetele institutiilor subordonate, pentru sarbatorile de iarna.

Sambata, 6 decembrie, in prima zi a sarbatorilor de iarna din Bucuresti, va fi instalat si iluminat, in Piata Unirii, un brad natural inalt de 17 de metri, a mai anuntat edilul-sef al Capitalei. Alti cinci brazi vor fi instalati tot in zone centrale.

Bulevardele Capitalei vor fi luminate de 520.000 de becuri tip led si de 168.000 de globuri luminoase. In Parcul Unirii va fi amenajat Orasul lui Mos Craciun, unde va fi instalata si o scena pe care vor canta atat artisti cunoscuti, cat si copii. O astfel de scena va fi si in Parcul Tineretului.

Oprescu a mai promis ca, tot de sarbatori, cei mici vor fi plimbati prin Capitala de sanii cu roti trase de cai lipitani.

Sarbatorile organizate in Capitala vor aduce, insa, si restrictii in trafic. In intervalul 6 decembrie, ora 16.00 - 4 ianuarie, ora 16.00, traficul va fi restrictionat, tot in zona Bulevardului Unirii, intre Bulevardul I. C. Bratianu si Bulevardul Libertatii.

De asemenea, in perioada 31 decembrie, ora 21.00 - 1 ianuarie, ora 10.00, nu se va circula in zona Bulevardului Libertatii, intre Calea 13 Septembrie si Bulevardul Natiunilor Unite. Intre 1 decembrie, ora 15.00 - 5 ianuarie, ora 7.00, traficul va fi restrictionat pe strada Edgar Quinet.

Evenimentele de iarna vor fi organizate de Primaria Capitala, prin institutiile de cultura subordonate - Centrul de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare si Centrul de proiecte culturale ArCuB.