Presedintele Traian Basescu a promulgat, astazi, legea care prevede trecerea cinematografelor din administrarea "RomaniaFilm" in domeniul public al unitatilor administrativ-teritoriale si in administrarea consiliilor locale. Anuntul a fost facut astazi de Presedintia.
Presedintele Traian Basescu a semnat astazi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 7/2008 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.39/2005 privind cinematografia, precum si pentru modificarea Legii nr. 328/2006 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia.

Parlamentul a aprobat aceasta lege in octombrie, iar 27 de parlamentari au sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu actul normativ. Curtea Constitutionala a avizat insa favorabil trecerea cinematografelor din administrarea "RomaniaFilm" in domeniul public al unitatilor administrativ-teritoriale si in administrarea consiliilor locale.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.