Misiune urgenta pentru salvamontistii din judetul Valcea. Acestia au recuperat trei turisti peste care a cazut o bucata de stanca in Cheile Bistritei. Cei trei se pare ca sunt cautatori de aur.

Turistii isi instalasera cortul in Cheile Bistritei sub peretele Arnoda, masivul Buila Vanturarita. O stanca s-a desprins de pe versanti si a cazut peste ei, iar unul dintre turisti a fost ranit la cap.

Salvamontistii au reusit sa ajunga la locul accidentului abia dupa trei ore. De asemenea, la intrarea in Chei au fost asteptati si de o ambulanta care l-a luat pe cel ranit. Barbatul se numeste Mircea Anica si are 47 de ani. Starea sa s-a agravat in aceasta dimineata, acesta suferind de un grav traumatism cranio-cerebral.

Zona in care se aflau cele trei persoane este greu accesibila, cu pereti abrupti, iar accesul turistilor si alpinistilor este interzis deoarece este o zona protejata din Parcul Buila Vanturarita.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.