Peste 500 de cazuri noi de SIDA au fost raportate, in 2007, in 15 tari din Europa Centrala, cea mai mare rata fiind inregistrata de Romania, cu 261 de cazuri, insa in privinta numarului de noi infectari cu HIV, Romania are una dintre cele mai mici rate din tarile UE, potrivit unui raport european
Cazurile noi de SIDA raportate de Romania in 2007 reprezinta persoanele cu infectie HIV la care s-a declansat sindromul imunodeficientei dobandite. Astfel, potrivit raportului Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CEPCB), in 2007, 541 de cazuri de SIDA diagnosticate au fost raportate in 15 tari din Europa Centrala (Albania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Ungaria, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia). Rata de imbolnaviri raportata de Romania in 2007 a fost de 12 cazuri de SIDA la un milion de locuitori (261 de cazuri), in timp ce in restul tarilor, ratele au fost in jur de cinci la un milion de locuitori. Infectia cu virusul HIV ramane o importanta problema de sanatate publica in Europa, in conditiile in care numarul de transmiteri HIV a crescut in mai multe tari. Raportarea din 2007 arata ca numarul cazurilor noi continua sa creasca in Europa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.