Patru tineri din Constanta au fost trimisi in judecata dupa ce au extras de la un bancomat, din comuna tulceana Mahmudia, peste 9.000 de lei cu ajutorul unor carduri contrafacute, transmite corespodnentul NewsIn.

Purtatorul de cuvant al IPJ Constanta, inspector Radu Croitoru, a informat, marti, ca cei patru tineri, cu varste cuprinse intre 22 si 24 de ani, au fost trimisi in judecata, in cursul lunii noiembrie, de procurorii DIICOT Tulcea pentru comiterea de infractiuni electronice.

Anchetatorii au stabilit ca in perioada 6 - 8 august 2006, acestia s-au deplasat in comuna Mahmudia, judetul Tulcea, cu un autoturism si au extras fraudulos numerar de la un bancomat folosind carduri contrafacute. Cand au fost depistati, asupra lor s-au gasit 36 de carduri care aveau insa consemnate, la loc vizibil, cu marker negru, grupuri de cate patru cifre, posibil PIN-uri pentru conturile de card, si diverse litere. In urma perchezitiilor efectuate de politistii constanteni au fost ridicate si mai multe unitati centrale de computer de la domiciliile a doi dintre suspecti.

Anchetatorii au stabilit ca unul dintre ei se specializase in obtinerea de date de pe cartile de credit care apartineau unor cetateni straini prin metoda "phishing". Ulterior, prin raspandirea de e-mail-uri in masa, concepute a fi din partea companiilor posesoare legitime ale paginilor de internet, clientii erau indemnati sa intre pe pagina clona unde le erau cerute datele de identificare, datele de pe cartile de credit inclusiv PIN-ul pentru a fi reactualizata baza de date. In caz contrar, erau amenintati ca li se vor inchide conturile. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca tinerii au sustras din bancomatul din Mahmudia suma totala de 9.300 de lei.

Trei dintre suspecti sunt cercetati in stare de libertate, iar pentru al patrulea a fost emis un mandat de arestare preventiva pe o perioada de 15 zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.