Peste 430.000 de elevi ai claselor a VII-a si a VIII-a vor sustine, miercuri, examenul de limba si literatura romana, in cadrul tezelor cu subiect unic din semestrul I, notele obtinute urmand sa conteze la admiterea in liceu, relateaza NewsIn.

Subiectele vor fi extrase la ora 10.00, la sediul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare din Bucuresti, iar examenul propriu-zis va incepe la ora 12.00 si va dura doua ore.

Un exemplu de subiect la proba de limba si literatura romana, publicat pe site-ul ministerului, cere elevilor de clasa a VIII-a sa dea sinonime, sa explice folosirea semnelor de punctuatie, sa recunoasca diferite procedee artistice, sa analizeze mesajul unui text studiat la ore si sa redacteze o compunere despre trasaturile unei persoane pe care o stimeaza.

Media obtinuta la tezele cu subiect unic va fi luata in calcul la admiterea la liceu. Astfel, potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educatiei, elevii vor fi admisi la liceu fara examen, tinandu-se cont de media generala a notelor obtinute la tezele cu subiect unic, care are o pondere de 50 la suta din nota finala, si de media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are tot o pondere de 50 la suta din nota finala.

Dupa proba de limba si literatura romana, elevii vor mai avea de sustinut teza unica la matematica, programata pe 13 decembrie. Pentru clasele a VIII-a mai este programata, pe 16 decembrie si o teza la alegere, istorie sau geografie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.