Dupa o luna de proteste in strada, profesorii din Galati vor primi de Craciun toate cele sapte tichete-cadou prevazute in contractul colectiv de munca, dupa alocari suplimentare de la bugetul local, dar le pierd pe cele restante de Ziua Educatorului si de Ziua Nationala, relateaza NewsIn.

Primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, a explicat marti ca, pe langa cele trei tichete-cadou de Craciun in valoare de 150 de lei promise cadrelor didactice inca de saptamana trecuta, Consiliul Local le va acorda suplimentar patru tichete, in asa fel incat dascalii sa primeasca de Craciun sapte tichete-cadou de 350 de lei, exact asa cum prevede contractul colectiv de munca.

Edilul-sef a explicat ca alocarea suplimentara de patru tichete, care va fi aprobata de Consiliul Local pe 9 decembrie, la ultima rectificare bugetara din acest an, a fost posibila datorita unor incasari recente din taxe locale. "Au avut norocul (profesorii, n.r.) sa primim niste bani pentru taxe de autorizatie. Inteleg sa ii dam. Deci avem trei tichete-cadou aprobate prin rectificarea de buget anterioara si cu astea patru fac sapte bucati. Sigur le vom pana la Craciun", a declarat, marti, primarul Dumitru Nicolae.

In schimb, dascalii din Galati nu vor mai primi niciunul dintre tichete-cadou restante de la Ziua Educatorului (5 octombrie) si Ziua Nationala a Romaniei (1 decembrie), din cauza fondurilor insuficiente existente la bugetul local. Liderii sindicali din invatamant au acceptat situatia, dar au declarat ca vor initia consultari cu administratia locala, astfel incat in 2008 si in anii urmatori capitolul tichete-cadou sa nu mai ramana descoperit.

"Eu sper ca, pe viitor, voi avea posibilitatea sa discut cu domnul primar sau cu reprezentantii Primariei de asa maniera incat tichetele-cadou sa se regleze de la inceputul anului, cand se face bugetul, ca sa nu mai fie discutiile astea",
a afirmat presedintele Sindicatului din Invatamantul Preuniversitar, Valeriu Diculescu.

Contractul colectiv de munca al salariatilor din invatamantul galatean prevede ca acestia trebuie sa beneficieze anual de sase transe de tichete-cadou, cuantumul stabilit pentru fiecare transa fiind de 350 de lei. Tichete trebuie sa fie acordate de Primarie la sase evenimente din an: 1 Martie, Pasti, 15 septembrie (inceperea anului scolar), 5 octombrie (Ziua Mondiala a Educatorului), 1 Decembrie (Ziua Nationala a Romaniei) si Craciun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.