Reputatul bariton Alexandru Agache va urca pe scena Operei Nationale Romane, pe 7 decembrie, de la ora 18.30, intr-o reprezentantie speciala a operei "Macbeth" de Verdi, programata la aniversarea a 87 de ani de existenta a institutiei, relateaza NewsIn.

Agache, care va detine rolul principal in spectacol, are 53 de ani si a cantat pe mai multe scene de prestigiu ale lumii, printre care Royal Opera House Convent Garden din Londra, Scala din Milano, Opera Nationala din Paris, Opera din Munchen si Staatsoper din Viena.

Distribuirea lui Agache in spectacolul aniversar al Operei Romane este cu atat mai inspirata cu cat, in ultimii ani, cunoscutul bariton a abordat, in ultima perioada, roluri din creatii de Verdi, marturisind ca vocea si sufletul sau sunt foarte apropiate de caracterele puternice din creatiile marelui compozitor italian, dupa cum declara intr-un interviu publicat in The Opera Journal.

Alaturi de Alexandru Agache va fi invitat basul Sorin Draniceanu, care a evoluat, de asemenea, in spectacole din Italia, Germania si Elvetia.

Regia montarii "Macbeth" este semnata de Petrika Ionesco, iar conceptia scenografica ii apartine lui Catalin Ionescu-Arbore.

Opera Romana a fost institutionalizata in anul 1921, cand societatea “Opera” a primit fondurile necesare pentru a corespunde criteriilor de institutionalizare a unui teatru muzical national. Spectacolul inaugural a fost "Lohengrin" de Richard Wagner, montat de regizorul Adalbert Markowski, avand la pupitrul ansamblului pe cel mai mare compozitor roman, George Enescu.

Dupa 1950, Opera Romana a primit un sediu nou, in locul celui distrus de bombardamentele asupra Capitalei in timpul razboiului. La inaugurarea noii cladiri, pe 9 ianuarie 1954, a avut loc spectacolul "Dama de pica" de Ceaikovski, iar o zi mai tarziu baletul "Coppelia", pe muzica lui Léo Delibes, intr-o productie semnata de maestrul coregraf Anton Romanowski.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.