Voluntarii Crucii Rosii ii vor invita pe trecatori sa ia cate un prezervativ de pe panou, astfel incat, pana la sfarsitul zilei, cuvantul SIDA sa fie sters. Actiunea face parte din campania "Adevarul despre SIDA.

Transmite-l mai departe!", o campanie mondiala impotriva discriminarii si stigmatizarii persoanelor afectate de HIV/SIDA, initiata de Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.
In plus, voluntarii Crucii Rosii vor imparti, tot in zona Universitatii, peste 10.000 de prezervative si pliante cu informatii despre transmiterea HIV/SIDA.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), testarea anuala de HIV/SIDA a tuturor persoanelor de peste 15 ani, urmata de tratament imediat pentru cei diagnosticati, ar putea reduce numarul persoanelor seropozitive cu 95%. Diagnosticarea intr-un stadiu incipient al bolii si tratamentul imediat cu medicamente antiretrovirale va duce, potrivit cercetatorilor, la scaderea ratei de incidenta HIV/SIDA de la 20 la mie, la doar unul la mie, in doar zece ani.

In Romania, sunt inregistrate peste 11.000 de cazuri, din care peste 8.000 sunt tineri, potrivit Compartimentului pentru Monitorizare si Evaluare a infectiei HIV/SIDA in Romania din Institutul “Matei Bals”.

Potrivit datelor Comisiei Europene, peste doua milioane de persoane din toata lumea mor in fiecare an din cauza virusului HIV. In Europa, peste 700.000 de persoane sunt infectate cu HIV/SIDA, iar anual sunt rapotate 30.000 de noi infectari. La nivel mondial, exista 33,2 milioane de persoane care traiesc cu HIV/SIDA, dintre care peste 420.000 de copii au fost infectati doar in cursul anului 2007.