Cateva mii de bucuresteni, au participat, luni, la parada militara de la Arcul de Triumf, la sfarsitul careia politicienii prezenti in loja de onoare au aplaudat frenetic, dupa care s-au urcat grabiti in limuzinele cu girofar si au plecat fara a da niciun fel de declaratii, potrivit NewsIn.

Traian Basescu a salutat multimea la sfarsitul paradei, iar premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intretinut pe toata durata evenimentului cu ministrul Apararii, Teodor Melescanu, plecand fara sa faca vreun comentariu.

Nici liderul PSD, Mircea Geoana, aflat in timpul festivitatilor in preajma sefului statului si preocupat mai mult de telefonul mobil, nu a fost mai volubil, precizand la insistentele jurnalistilor ca asteapta "un raspuns final" al numararii voturilor.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a intretinut pe toata durata paradei cu Oana Niculescu Mizil si cu Ecaterina Andronescu, insa la sfarsit a plecat fara a da vreo declaratie.

Imediat dupa incheierea paradei, au plecat in graba si ceilati politicieni care au umplut gradena oficiala din fata Arcului de Triumf: Theodor Stolojan, Nicolae Vacaroiu, Sorin Oprescu, Emil Constantinescu, Catalin Predoiu, Adriean Videanu, dar si sefii serviciilor secrete, George Maior si Mihai Razvan Ungureanu si procurorul general Laura Codruta Kovesi, diplomati straini si reprezentanti ai cultelor.
In pofida cetii dense si a frigului patrunzator, evenimentul a fost gustat din plin de copii, multi dintre ei salutandu-i militareste pe cei care defilau si facandu-le zeci de poze.

Pe sub Arcul de Triumf au defilat, luni, aproximativ 1600 de militari din cadrul MAp, 400 de lucratori MIRA, jandarmerie si servicii secrete. Dispozitivul de defilare a fost constituit din blocuri de parada, organizate pe detasamente, cu trupe si tehnica ale Ministerului Apararii, Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Protectie si Paza.

Rand pe rand, au defilat studenti ai institutiilor militare de invatamant, un detasament format din militari care poarta drapelele nationale ale unor state membre NATO: Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, Spania, SUA, Turcia, Ungaria, blocuri de parada ale tuturor categoriilor de forte, detasamente ale SPP si SRI, Politiei si Jandarmeriei. De asemenea a fost prezentata si tehnica militara de care dispune Romania la ora actuala: transportoarele PIRANHA, autoturismele URO VAMTAC, TAB-ul 33 ZIMBRUL, transportorul M1 BIZONUL, sistemele de artilerie antiaeriana "OERLIKON”, modulul GEPARD, modulul autostatiilor radio „HARRIS” si sistemul de rachete sol-aer „HAWK”. Din partea Jandarmeriei au fost prezente autospecialele Subaru si Volkswagen Transporter, autospecialele Vam TL Peace Keeper, autospeciala blindata AM-7 si autospeciala cu apa ACDP 7000, dar si cavaleria.

Atmosfera a fost intretinuta, pe toata durata evenimentului, de fanfara Ministerului Apararii, parada militara incheindu-se in jurul orei 12.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.