Adeptii MISA s-au ales cu nu mai putin de 14 dosare penale, "mostenire" de la liderul lor spiritual, Gregorian Bivolaru. Principalul dosar il are in prim-plan pe "Guru", acuzat de spalare de bani si evaziune fiscala, precum si trafic de persoane prin karma-yoga sau obligarea adeptelor la prestatii pe videochat-uri. Gregorian Bivolaru si alti 17 membri MISA, printre care si presedintele Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut, Nicolae Catrina, sunt judecati in aceasta cauza la tribunalul Sibiu, dupa stramutarea dosarului de la Bucuresti. Detinerea ilegala de aparate de interceptare de catre MISA a mai dat nastere la un dosar penal. In urma unor expertize tehnice, investigatorii DIICOT au constatat ca statiile de emisie-receptie utilizate in ashram-uri functionau pe frecventa guvernamentala.
Spalarea creierelor a lasat infirmi psihic pe viata
Directia de Investigatii Criminale din IGPR mai are in lucru un dosar penal, care are ca obiect vatamarea grava sub forma infirmitatii psihice permanente. In aceasta perioada, se efectueaza expertize asupra mai multor documente care atesta ca unii membri MISA au fost afectati psihic. Nici macar OU 141/2001 privind sanctionarea unor acte de terorism nu fost "uitata" de membrii Miscarii. Astfel ca, DIICOT ii cerceteaza sub acest aspect pe Adrian Lupu si pe indianul Raveendran Nakshmikmth. Parchetul Curtii de Apel Bucuresti face cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de santaj in ceea ce o priveste pe Adina Solomon, fosta avocata a Madalinei Dumitru, cea care, anul trecut, a depus plangerea penala, in urma careia "Guru" a fost saltat. Ulterior, aceasta si-a restras plangerea, negand ca ar fi intretinut relatii sexuale cu Bivolaru. Tot la PCAB se fac verificari cu privire la incalcarea dreptului de autor de catre presedintele MISA, Nicolae Catrina. Si in acest caz se intocmeste o expertiza, care urmeaza a fi finalizata in cateva zile.
Halucinogene din Danemarca
Mai mult, anchetatorii "telenovelei MISA" au obtinut date cum ca membrii Miscarii ar fi utilizat substante psihotrope (cocaina, LSD sau ciuperci halucinogene). Acestea ar fi fost obtinute si trimise in Romania pe filiera Asociatiei "Natha" din Danemarca, sub acoperirea careia functioneaza cea mai importanta filiala MISA din strainatate. Unul dintre avocatii MISA, Mihai Rapcea, este urmarit penal, intr-un alt dosar, pentru ultraj la adresa anchetatorilor de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Tot pentru aceeasi infractiune, indreptata impotriva ofiterului de politie Ilie Dumitras, vor raspunde alti doi membri MISA. Aceasta cauza este instrumentata la Parchetul Judecatoriei Sectorului 4. Si Judecatoria Sectorului 2 face cercetari in mega "dosarul MISA", respectiv pe numele lui Nicolae Varbanescu, acuzat de evaziune fiscala si videochat. De aceleasi "indeletniciri", Parchetul Judecatoriei Sectorului 6 ii acuza pe membrii MISA - Adrian Lupu si Meluta Lupu. Intr-un alt dosar, anchetatorii efectueaza o contraexpertiza financiar-contabila ceruta de Gregorian Bivolaru, Diana Dichinoiu si Adriana Neagu. Prima expertiza probeaza, fara echivoc, savarsirea de catre cei trei a infractiunii de evaziune fiscala, prin intermediul firmei Extaz SRL, care "exporta" gheise in Japonia.
Zeci de mii de casete si DVD-uri, ascunse in ashram-uri
In ceea ce priveste siguranta nationala a Romaniei se fac cercetari pe numele membrului MISA Dan Bozaru. Mai exact, urmarirea penala vizeaza "detinerea, confectionarea sau folosirea ilegala de mijloace specifice de interceptare a comunicatiilor, precum si culegerea si transmiterea de informatii cu caracter secret ori confidential, prin orice mijloace, in afara cadrului legal, (...)''. Aceste infractiuni se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani. Circa 20.000 de casete video si audio, DVD-uri si CD-uri, retinute cu ocazia perchezitiilor in ashram-urile MISA din Capitala, au fost trimise, in ultima perioada, de Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor. Aceasta actiune are ca scop stabilirea prejudiciilor cauzate de copierea unor lucrari fara a avea consimtamantul autorilor. Deja, pentru incalcarea dreptului de autor s-a inceput urmarirea penala fata de Nicolae Catrina, Mirona Farcasi, Ciprina Lazar si Carmen Enache. Patroana unui site erotic intretinut in ashram-urile de pe strazile Sg. Turturica nr. 133 si Bonea Constantin nr. 21, Luminita Boloaje, s-a ales si ea cu dosar penal.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.