Tanarul in varsta de 29 de ani care ii ceruse presedintelui Traian Basescu sa-i aprobe eutanaserea a murit, sambata seara, in sectia de Terapie intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, transmite corespondentul NewsIn.
Purtatorul de cuvant al unitatii medicale, dr. Florian Stoian, a declarat ca pacientul a decedat in urma unui stop cardio-respirator. El era internat in sectia de Terapie intensiva sub supraveghere medicala de specialitate.

Tanarul din Constanta ii solicitase presedintelui Traian Basescu sa-i aprobe eutanasierea pentru ca nu mai suporta durerile cauzate de boala. "Va cer imperios sa acceptati eutanasierea mea, sufar de prea mult timp si am depus nenumarate eforturi, si eu si prietenii mei, pentru a fi ajutat. Dar, din pacate, nu mai suport aceasta suferinta inimaginabila si doresc sa plec din aceasta lume cruda", scrisese bolnavul in cererea sa.

Domnule Presedinte, cer sa mor!

Eugen, in varsta de 29 de ani, se afla internat la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta pentru ca suferea de ciroza, care i-a distrus ficatul si care se complicase cu varice esofagiene, hernie ombilicala si inghinala, iar sangele nu i se mai coagula si era riscanta o interventie chirurgicala.

Presedintele Traian Basescu a raspuns ca poate intelege suferinta prin care trece acest tanar, insa a precizat ca in Romania eutanasierea este interzisa de Codul penal. El a adaugat ca articolul 178 din Codul penal face din cel care asista la eutanasiere un complice la sinucidere, fapta care se pedepseste cu inchisoarea de la trei la sapte ani.

Tanarul solicitase eutanasierea pentru ca nu-si mai putea misca picioarele si avea dureri ingrozitoare. El fusese luat in grija, saptamana aceasta, chiar de Arhiepiscopul Tomisului, Inalt prea Sfintia Sa Teodosie, care il vizitase la spital si care ii spusese ca il va ajuta inclusiv cu un tratament in strainatate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.