Trei persoane au murit, in noaptea de sambata spre duminica, in comuna bihoreana Osorhei, unde un autoturism a fost lovit in plin de un tren rapid, circulatia feroviara fiind oprita timp de peste o ora in urma accidentului, transmite corespondentul NewsIn.
Accidentul a avut loc in jurul orei 23.30, la intersectia drumului care leaga comuna Osorhei de Alparea cu calea ferata Oradea -Cluj. Ajuns la trecerea de nivel cu calea ferata, un autoturism inmatriculat in Franta, avand la bord trei locanici, a fost surprins in plin de trenul rapid Budapesta - Brasov, care circula dinspre Oradea. Dupa impactul puternic, masina a mai fost tarata de tren inca 350 de metri pe linia ferata, pana cand garnitura a reusit sa se opreasca.

La locul accidentului au ajuns echipaje de pompieri, ale Ambulantei si ale Politiei. "Din pacate, din punct de vedere medical nu s-a mai putut face nimic. Au fost mai mult fragmente de corp decat victime", a declarat medicul Hadrian Borcea, seful SMURD Oradea, prezent la locul accidentului.

Politia a declansat o ancheta pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs tragedia, dar si identitatea pasagerilor. Dupa toate probabilitatile, vina pentru producerea accidentului este a soferului autoturismului, care nu a sesizat venirea trenului sau a avut o defectiune la masina, din cauza careia autoturismul s-ar fi oprit exact pe linia ferata.

Mecanicul de locomotiva a declarat politistilor ca, atunci cand a sesizat pericolul, a franat si a recurs la semnalele de avertizare, fara insa ca pasagerii din autoturism sa reactioneze. "A fortat traversarea, dar masina s-a oprit pe linie. Am vazut privirea celui din dreapta, cand s-a intors si a vazut trenul", a spus mecanicul.

Niciun calator din tren nu a fost ranit in urma accidentului. "A franat foarte tare si ne-am speriat, ca eram aproape de locomotiva. Am crezut ca s-au lovit doua trenuri", a declarat un pasager.

Traficul feroviar in zona a fost intrerupt mai mult de o ora. Trenul international a ramas pe loc pana la finalizarea masuratorilor, dupa care o alta locomotiva a preluat garnitura si a transportat calatorii mai departe.

Potrivit martorilor, ocupantii autoturismului erau localnici de etnie roma, cel aflat la volan fiind plecat, de mai bine de 15 ani, in strainatate. Ultima oara sosise in Romania vineri, iar sambata seara fusese in vizita la niste cunostinte in Fughiu. Din cate se pare, celelalte doua victime erau autostopisti pe care proprietarul masinii i-ar fi luat de pe drum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.