Cei 22 de elevi din Barlad internati in spital in urma unei intoxicatii cu o substanta necunoscuta sunt in afara oricarui pericol, jumatate dintre ei fiind externati sambata dimineata, transmite corespondentul NewsIn.
Potrivit directorului Spitalului de Copii Barlad, Magdalena Cozma, elevii au fost supravegheati de cadrele medicale in cursul noptii de vineri spre sambata, 12 dintre ei fiind echilibrati cu perfuzii. Sambata dimineata, jumatate dintre copii au fost externati.

Copiii au ajuns la spital, vineri, dupa ce li s-a facut rau la scoala in timp ce se aflau la repetitii pentru serbarea de 1 Decembrie. Ei au acuzat lipsa acuta a aerului, ameteli, cefalee, greturi si au inceput sa lesine rand pe rand. Ambulantele au transportat la spital nu mai putin de 22 de elevi, din cei 60 care se aflau la repetitii.

Elevii au povestit ca au simtit un miros intepator in sala unde faceau repetitiile si ca unul dintre colegi ar fi pulverizat un spray paralizant. Dupa producerea incidentului, Politia a inchis scoala si a inceput o ancheta. Conducerea Scolii nr 9 Barlad sustine ca, daca se va dovedi ca unul dintre elevi a facut o gluma proasta, acesta va fi exmatriculat, iar parintii vor suporta rigorile legii.

Autoritatile sanitare vasluiene au inceput o ancheta la unitatea scolara, pentru a stabili cauzele care au dus la imbolnavirea elevilor. Elevilor le-au fost recoltate probe de sange, care au fost trimise la laboratorul de toxicologie din cadrul Institului de Medicina Legala Iasi, rezultatele urmand sa fie cunoscute in cursul saptamanii viitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.