Consilierii maramureseni au aprobat, vineri, impunerea pe timp de iarna a unor restrictii de circulatie pe mai multe sectoare de drumuri judetene pentru masinile cu tonaj mai mare de 3,5 tone, transmite corespondentul NewsIn.

Decizia este valabila pentru perioada 8 decembrie 2008 - 31 martie 2009. Drumurile pentru care s-a impus restrictia de circulatie sunt DJ 183, intre statiunea turistica Izvoare si Valea Neagra, DJ 183 C, pe tronsonul care leaga zonele turistice Mogosa-Suior si DJ 109 F, intre localitatile Cavnic-Ocna Sugatag, la intersectia cu localitatea Calinesti.

Masurile au fost necesare din cauza cresterii accentuate a transportului in scop turistic, in special catre partiile de schi din Cavnic, Suior si Mogosa.

"Pe drumul judetean 183, DN 18 Gutin - Statiunea Izvoarele - Valea Neagra - Firiza, pentru sectorul de la km 13 este necesara instituirea restrictiei privind masa totala maxima admisa deoarece drumul este dimensionat pentru efectuarea de transporturi in interes turistic. Apropierea sezonului de iarna conduce la intensificarea deplasarilor in scop turistic catre statiunea Izvoarele, traficul rutier devenind foarte aglomerat, inregistrandu-se chiar si blocaje in trafic. O situatie similara se intalneste pe sectoarele de drumuri DJ 109 F, la iesirea din orasul Cavnic spre localitatea Ocna Sugatag, intersectia cu DJ 185 spre localitatea Calinesti”, au declarat reprezentantii Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean Maramures.

Pentru transportul rutier de marfuri exista variante ocolitoare pe drumul judetean 183 Gutin - Scutului - Carbunar - statiunea Izvoare si pe DJ 183 A Runcu - Mara, respectiv pe drumul national 18.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.