Unul dintre minerii internati la Spitalul de Arsi din Capitala, care avea arsuri pe 10% din suprafata corpului, a fost externat in cursul zilei de joi, a declarat, pentru NewsIn, directorul medical al spitalului, dr. Cristian Nitescu.

Alti doi mineri, cei cu 85% si 80% arsuri pe suprafata corpului, se afla in continuare la sectia de Terapie Intensiva. "Pacientul cu arsuri pe 80% din corp a fost detubat, poate respira singur, insa prognosticul este tot rezervat", a precizat dr. Nitescu.

Minerul care a suferit arsuri pe 55% din suprafata corpului a fost transferat la sectia de arsuri si evolutia starii de sanatate este buna, potrivit directorului medical.

Unul dintre cei trei mineri internati la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, care avea arsuri pe 85% din suprafata corpului si traumatism cranio-cerebral, a decedat la inceputul saptamanii.

"Pacientul avea multiple traumatisme si arsuri pe aproape toata suprafata corpului", a explicat purtatorul de cuvant al Spitalului Folreasca, dr. Bogdan Oprita. La Spitalul Floreasca mai sunt internati doi mineri.

Doisprezece oameni au murit si alti 13 au fost raniti in urma celor doua deflagratii produse, pe 15 noiembrie, la interval de cateva ore, in subteranul minei Petrila, conform celui mai recent bilant. Prima explozie, soldata cu opt morti si zece raniti, a avut loc in jurul orei 14.50, in abatajul 431, cota 250.

Din primele cercetari s-a stabilit ca deflagratia s-a produs ca urmare a unei acumulari de gaz metan in subteran. In momentul producerii accidentului, in acel loc isi desfasurau activitatea 16 persoane.
O noua deflagratie s-a produs in jurul orei 18.40, patru salvatori minieri pierzandu-si viata, iar alti trei fiind raniti.

Conform tabelelor prezentate de conducerea minei, in prima explozie si-au pierdut viata inginerul sef productie Brad Iosif, seful sector 1 Holinger Doru, Stoian Vasile-miner sector 1, Matan Adrian- ajutor miner, Sipos Cristian-miner sector 1, Mates Dan - sondor sector 6, Alexa Marcel Alin - sondor sector 6, Mos Silviu-miner sef schimb sector 1. In cea de-a doua explozie au murit salvatorii minieri Puian Nicolae, Fratila Daniel, Elekes Attila si Visan Trandafir.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.