Presedintele Traian Basescu a facut un apel catre populatie de a merge la vot pe data de 30 noiembrie, afirmand ca in Romania au inceput sa se resimta efectele crizei economice, astfel ca este nevoie de un Parlament care sa reprezinte vointa romanilor si nu indiferenta lor.
Intr-o declaratie sustinuta joi seara la Palatul Cotroceni, seful statului si-a exprimat ingrijorarea fata de posibilitatea absenteismului la urne, evidentiata in ultimele cercetari sociologice. "Apelul meu catre romani este sa participe la vot. In Romania a inceput sa se resimta criza globala si criza economica va continua sa afecteze Romania in perioada urmatoare. Din acest motiv, avem nevoie de un Parlament cat mai reprezentativ, care sa ii reprezinte pe toti romanii si care sa poata lua masurile necesare pentru diminuarea efectelor crizei", a spus Basescu, citat de Agerpres.

Potrivit presedintelui, un alt motiv pentru care romanii ar trebui sa mearga sa isi exprime optiunea politica este legat de modul de desfasurare a alegerilor. "La 30 noiembrie, alegerile se vor desfasura in baza unei noi legi, care introduce votul uninominal. Este pentru prima data cand politicul a raspuns aspiratiilor romanilor de a vota persoane si nu liste de partid. De aceea, responsabilitatea alegerii fiecarui membru al Parlamentului este, de aceasta data, impartita intre partidele care au nominalizat candidatii, dar si cetatenii care trebuie sa aibe o optiune asupra unei persoane dintre cele propuse de partide", a afirmat seful statului. El a adaugat ca acest lucru va insemna ca parlamentarii vor fi mult mai legati de colegiul electoral in care candideaza si vor fi mult mai responsabili fata de cei care i-au trimis in Parlament.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.