11 cladiri din centrul Bucurestiului sunt marcate trei zile cu un triunghi si cu lumina rosie.Proiectul Red Spot, care apartine grupului de artisti focAR, isi propune sa traga un semnal de alarma cu privire la degradarea cladirilor de patrimoniu.

Actiunea artistilor a inceput ieri dupa-amiaza, cand tinerii au lipit abtibilduri pe toate cele 11 cladiri din oras care sunt incluse in proiect. Stickerele sunt sub forma unui triunghi cu margini rosii, avand in mijloc un bec rosu. De asemenea, pe timpul noptii, imobilele sunt luminate cu un proiector special.

,,Imobilele vor fi iluminate in rosu pe timpul noptii, ca sa atragem atentia asupra starii lor si sa schimbam fata cenusie a Bucurestiului”, a explicat ieri pentru ,,Adevarul” Razvan Neagoe, unul dintre artistii plastici implicati in proiect.

El a adaugat ca ideea le-a venit in urma cu un an si jumatate: ,,Asteptam o atitudine de la persoanele care locuiesc in aceste imobile si o reactie de la Primarie si de la Ministerul Culturii si Cultelor. Punem aceste cladiri sub semnul intrebarii, si anume daca ele vor mai exista”.

O alta problema ridicata de artistii plastici este ca zonele sunt pline de santiere, iar zgomotele pun in pericol structura cladirilor.

Cei de la focAR nu sunt la prima initiativa de acest fel.

Anul trecut au luminat Dambovita de doua ori prin proiectul „Start Dambovita”. Anul acesta au mai pictat un imobil in zona Doamnei din Capitala cu ocazia evenimentului Noaptea Alba. „Suntem artisti si ne dorim infrumusetarea cladirilor“, a precizat Neagoe.

Artistii se lovesc de locatari

Pana sambata, artistii si-au propus sa ia legatura cu locatarii. ,,Oamenii se tem ca prin aceasta actiune vor fi evacuati. Ei trebuie sa fie insa constienti ca locuiesc intr-o casa patrimoniu cultural si sa o intretina”, a explicat Neagoe.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.