Cel putin 20.000 de mame au inregistrat venituri mai mari decat salariul mediu pe economie si vor beneficia de majorari substantiale ale indemnizatiei de crestere a copilului de la 1 ianuarie 2009, a declarat, joi, ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Mariana Campeanu.
"Hotararea de Guvern ce stabileste normele metodologice privind aprobarea Legii 257/2008 va fi adoptata in cursul saptamanii viitoare, iar de la 1 ianuarie, mamele care au avut venituri mari vor primi de marirea indemnizatiilor pentru cresterea copilului", a mai spus ministrul Muncii.

Reprezentantul Guvernului a adaugat ca veniturile care se iau in calcul pentru stabilirea indemnizatiei sunt atat salariile, cat si veniturile obtinute din activitati comerciale, agricole, de proprietate intelectuala si profesii liberale.

La randul sau, secretarul de stat din ministerul Muncii, Theodora Bertzi, a declarat ca mamele pot depune cererile pentru indemnizatia de crestere a copilului incepand cu luna decembrie, fie la agentiile judetene de prestatii sociale - daca erau deja in plata -, fie la primarii -daca e vorba de cazuri noi.

"Daca o mama are indemnizatie de crestere a copilului poate depune cerere pentru refacerea calculului pe ultimele 12 luni lucrate inaintea nasterii, bineinteles daca acest lucru le avantajeaza. In plus, pot depune cereri si mamele care au un copil si pana la sfarsitul concediului maternal l-au nascut pe al doilea, iar in acest caz se iau in calcul veniturile obtinute in ultimele 12 luni dinainte de prima nastere", a mai spus Bertzi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.