Personalul monahal care nu realizeaza venituri din munca, pensie sau din alte surse va beneficia de asigurare de sanatate, contributia urmand sa fie platita de bugetul de stat, a decis Guvernul

Potrivit noilor reglementari, personalul monahal care nu realizeaza venituri va beneficia de asigurare de sanatate, cu plata contributiei din alte surse, in baza listelor nominale comunicate trimestrial Casei Nationale de Asigurari de Sanatate de Ministerul Culturii si Cultelor, la propunerea unitatilor centrale de cult.

Potrivit comunicatului remis joi de Guvern, contributia va fi suportata de la bugetul de stat, iar cuantumul se stabileste prin aplicarea cotei de 5,5% asupra sumei reprezentand valoarea a doua salarii minime brute pe tara.

In Romania exista aproximativ 10.000 de calugari si calugarite apartinand cultelor recunoscute, dintre care majoritatea nu desfasoara munca salariata, activand exclusiv in cadrul comunitatii monahale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.