Un aparat mic, ce incape in buzunar si poate diagnostica in doar 20 de secunde cancerul de piele, inlocuind clasica biopsie, va fi disponibil in Marea Britanie, in 2010, la pretul de 500 de lire, informeaza presa britanica de specialitate, relateaza NewsIn

Aparatul detecteaza cancerul folosind un complex tehnic numit Optical Transfer Diagnosis. Practic, principiul de functionare a aparatului se bazeaza pe faptul ca o tumoare aflata in crestere are nevoie de mai mult sange pentu a se "hrani".

Rezultatele testelor clinice au aratat ca aparatul da rezultate atat de precise, incat ar putea fi folosit pentru indentificarea melanoamelor maligne, cea mai frecventa forma de cancer de piele. Astfel, pacientii nu vor mai ramane cu semne pe piele in urma inlaturarii alunitelor si nici nu vor mai fi nevoiti sa astepte zile intregi pentru a afla daca au sau nu cancer.

Aparatul este produs de firma norvegiana Balter Medical, care a estimat ca acesta va fi disponibil in Marea Britanie peste doi ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.