In a treia zi a campaniei de vaccinare sunt scoli unde toti parintii au refuzat ca fetitele lor de clasa a IV-a sa fie vaccinate.

Campania de vaccinare initiata de Ministerul Sanatatii a fost anulata in unele scoli din Capitala. Toti parintii au refuzat ca fetele lor sa fie vaccinate impotriva virusului Papilloma uman (HPV), care este incriminat in aparitia majoritatii cazurilor de cancer de col uterin. „Parintii se simt ca niste cobai. S-a pornit gresit aceasta campanie, trebuia sa-mi trimita medici specialisti in scoala, nu sa-mi puna asistenta medicala sa discute cu ei. Eu am foarte multi parinti medici care pur si simplu au refuzat”, spune Victoria Barbu, directoarea Scolii nr. 11 „I.H. Radulescu”. Si la Scoala nr. 45 din Dorobanti, toti parintii au scris nu pe tabelele primite de la Directia de Sanatate Publica.

La Scoala nr. 31, „si cei cinci parinti care acceptasera initial au renuntat la vaccin”, spune directorul Aurelian Andreicut.

Si in Targu-Mures toti parintii elevelor de clasa a IV-a din Gimnaziul „Alexandru Ioan Cuza“ au refuzat miercuri vaccinarea, transmite corespondentul MEDIAFAX. Medicul primar pediatru al scolii, Luciana Muica, a declarat ca o parte dintre parintii fetitelor nu au participat la sedinta de informare convocata de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean, insa au remis o lista de semnaturi prin care refuza administrarea vaccinului la fetitele lor. „Ceilalti 26 de parinti care au fost la sedinta s-au pronuntat toti impotriva administrarii vaccinului“, a spus medicul. Luciana Muica a adaugat ca si la cealalta unitate scolara pe care o deserveste, Liceul de Arta din Targu-Mures, parintii au fost impotriva vaccinarii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.