Tribunalul Bucuresti a emis mandat de arestare pe numele directorului Casei de Asigurari de Sanatate Tulcea, Dumitru Lascu, pe baza unor inregistrari audio-video facute de DNA, insa pe mainile acestuia nu s-a gasit urme de praf fluorescent care sa arate ca a primit mita

Reprezentantii Ministerului Public au motivat in fata instantei ca pe mainile lui Dumitru Lascu nu s-au gasit urme de praf fluorescent, pentru ca ei nu au folosit o cantitate foarte mare din acesta, iar directorul Casei de Asigurari de Sanatate Tulcea a luat teancul de bani de marginea laterala, se arata in incheierea sedintei de marti, in urma careia Tribunalul Bucuresti a emis pe numele acestuia mandat de arestare de 30 de zile.

In replica, avocatul lui Lascu a declarat, in timpul sedintei, ca explicatia data de parchet in privinta lipsei prafului fluorescent de pe mainile clientului este "nesatisfacatoare" si ca "in mod straniu s-au gasit urme de praf fluorescent pe mainile secretarei", se mai arata in incheiere.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus arestarea pentru 30 de zile a lui Dumitru Lascu, bazandu-se pe inregistrarile audio-video pe care DNA le-a adus ca probe.

De asemenea, instanta a considerat ca suma de bani ceruta este una mare si ca "lasarea in libertate" a unei persoane acuzate de "infractiuni ce aduc atingere relatiilor sociale" ar avea un impact negativ asupra opiniei publice.

Directorul Casei de Asigurari de Sanatate Tulcea, Dumitru Lascu, este cercetat de catre DNA pentru luare de mita, el cerand de la un medic suma de 10.000 de lei pentru a-i suplimenta acestuia cu 52.000 de lei banii veniti de la buget pentru cabinetul sau medical in lunile noiembrie si decembrie. Banii ar fi venit in urma unor redirectionari de fonduri.

Dumitru Lascu a declarat recurs impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti de arestare a sa pe o perioada de 30 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.