Pentru motorina Efix Diesel pretul de referinta va fi 3,71 lei/litru, iar litrul de motorina Super Euro 5 va costa 4 lei.

Astfel, pretul de referinta pentru benzina Premium E 4 ramane 3,21 lei/litru, pentru benzina Efix 95 de 3,26 lei/litru, iar pentru sortimentul de benzina Euro Super 98 fara Plumb de 3,89 lei/litru.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.

La inceputul acestei saptamani, Rompetrol a ieftinit benzina si motorina cu 3 bani/litru, incepand de luni, 24 noiembrie.

In Romania, compania opereaza peste 400 de benzinarii.

Grupul Rompetrol NV. este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 13 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei.

Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc.

Compania de stat din Kazakhstan, KazMunaiGaz, a achizitionat in august 2007 o participatie de 75% din actiunile The Rompetrol Group.