Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a dezmintit miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, zvonurile privind o eventuala desfiintare a Muzeului Taranului Roman (MTR), informatie vehiculata in urma intocmirii unui raport privind MTR, de catre o comisie ministeriala

"Nu exista niciun material aprobat privind desfiintarea muzeului si nu imi pun nicicum aceasta problema. Este o fabulatie, o gluma proasta", a spus Iorgulescu.

Potrivit ministrului Culturii, raportul despre MTR va fi facut public in cel mult doua saptamani. "E adevarat, au fost gasite disfunctii si ilegalitati, insa nu se pune problema desfiintarii muzeului", a mai spus ministrul.

De cealalta parte, reprezentantii MTR spun ca, in raportul cu pricina, intocmit dupa un control la muzeu, este "formulat explicit 'idealul' desfiintarii Muzeului Taranului Roman". Potrivit directorului MTR, Vintila Mihailescu, raportul sugereaza faptul ca, odata cu definitivarea lucrarilor de consolidare a muzeului, sa fie schimbata tematica expozitei permanente.

In prezent, aceasta expozitie contine lucrari ale pictorului Horia Bernea, precum si mobilier conceput de acesta special pentru muzeu. "Aceasta situatie este cu atat mai grava cu cat ea repeta incercarea de acum patru ani de dezmembrare a discursului muzeal al intemeietorului muzeului, pictorul Horia Bernea. In plus, faptul ca aceasta 'condamnare' are loc cu doar cateva zile inainte de alegeri, poate naste suspiciunea ca se incearca o manevra care sa treaca neobservata intr-un moment in care societatea romana are alte prioritati", afirma Mihailescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.