Elevii din Roman risca la modul serios sa inghete de frig in salile de clasa, din cauza ca firma furnizoare de agent termic nu s-a inteles cu autoritatile locale in privinta tarifului care urmeaza sa fie practicat. Respectiva firma, Georgala F Rom SRL, este administrata de Dan Marin, nimeni altul decat tatal vedetei Andreea Marin.
In timp ce fiica este ambasador al Bunavointei UNICEF Romania, strangand fonduri pentru copiii din Africa, tatal lasa in ger copiii din Romania. In urma cu cativa ani, reteaua de termoficare a scolilor romascane a fost preluata, prin concesionare, de firma locala Georgala F Rom SRL. Printr-un contract incheiat cu primaria, respectiva firma s-a obligat sa instaleze centrale termice in scolile din municipiu si sa asigure functionalitatea acestora, banii pentru serviciile prestate urmand sa fie platiti din bugetul local.

In urma cu cateva zile, administratorul Dan Marin a solicitat, in plenul sedintei de consiliu local, majorarea tarifelor de la 172,16 la 216 lei pe gigacalorie, iar pentru apa calda o crestere de la 9,8 la 28,68 lei metrul cub consumat, depunand in acest sens o justificata documentatie privind cresterea preturilor la nivel national. Comisia de buget a avizat favorabil majorarea solicitata, insa ceilalti consilieri locali romascani, in numar de 19, s-au opus cu vehementa impotriva acestui fapt. Vadit indignat, Dan Marin a parasit sala de sedinte si a declarat ca va sista furnizarea caldurii in scolile din municipiu. „Majorarile pe care le-am solicitat sunt pe deplin intemeiate, iar noi nu mai avem cum sa facem fata costurilor practicate la nivel national. Chiar sa vreau, si tot nu mai pot furniza agent termic, intrucat firma pe care o administrez se afla in incapacitate de a mai lucra. Deja nu ne-au fost achitate serviciile prestate in lunile septembrie si octombrie, iar noi am avut in schimb cheltuieli cu furnizarea caldurii, cu plata personalului si cu lucrarile de intretinere. Imi pare rau ca cei din consiliul local nu au inteles ca interesul nu este al meu, ci al populatiei. Nu avem incotro, deci vom opri furnizarea de caldura in scoli”, a spus tatal Andreei Marin.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.