Istoricii confirma scenariile fostului sef al SRI legate de sprijinul extern dat complotistilor anti-Ceausescu. Teoriile lui Magureanu prin care sfarsitul fostului lider comunist este legat direct de aparitia lui Mihail Gorbaciov sunt acceptate si chiar comentate de istoricul Adrian Cioroianu.
Lucrarea „De la Regimul Comunist la Regimul Iliescu” nu ii lasa fara reactii pe istoricii contemporani.
Judecand din punct de vedere istoric marturisirile facute de Magureanu lui Alex Mihai Stoenescu, Adrian Cioroianu admite existenta grupurilor de complotisti, insa considera ca „Magureanu isi exagereaza in general participarea” in unele momente ale revolutiei din 1989.

In editia de ieri a ziarului „Adevarul” am prezentat ce dezvaluie, dar si ce ascunde Magureanu in cartea lansata recent la Targul „Gaudeamus”. De aceasta data, la aceleasi intrebari la care a raspuns autorul dialogului cu Magureanu, Alex Stoenescu, raspunde si Cioroianu, care comenteaza evenimentele din punct de vedere istoric.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.