Veteranii de razboi, vaduvele de razboi si accidentatii de razboi in afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate, beneficiaza in anul 2008 de un ajutor anual de 111 lei pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice, a decis Guvernul, potrivit NewsIn.

De ajutorul anual va beneficia un numar de 84.107 persoane.

Sumele pentru plata ajutorului, inclusiv cheltuielile cu transmiterea acestora la beneficiari, vor fi suportate din bugetele Ministerului Muncii, Ministerului Apararii, Ministerului Internelor si Serviciului Roman de Informatii.

Legea 44/1994 referitoare la veteranii de razboi si la unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, prevede ca stabilirea cuantumului acestui ajutor se face anual, prin hotarare de Guvern, in functie de evolutia preturilor si de posibilitatile bugetului de stat, iar plata se face de la bugetul de stat.

In anul 2007, cuantumul ajutorului anual a fost de 90 de lei, iar numarul beneficiarilor a fost de aproximativ 98.600 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.