Practic, prin masura de marti, s-a aprobat ca la pasajul Universitatii sa fie construite patru platforme pentru persoanele cu handicap, sa fie iluminate scarile si sa fie montate un rezervor de incendiu si lampi laterale de iluminat, informeaza NewsIn.

Potrivit datelor prezentate la inceputul lunii octombrie pe site-ul guvernamental de licitatii, la aproape un an de la desfasurarea licitatiilor, Primaria Capitalei trebuia sa plateasca peste 15 milioane de lei (patru milioane de euro) pentru lucarile de modernizare a pasajului Universitatii.

Pentru proiectarea si executia lucrarilor, municipalitatea trebuia sa plateasca 14.995.909 lei consortiului alcatuit din firmele S.C. Delta ACM 93 si S.C Metroul, consortiu care nu a avut niciun contracandidat la licitatie. Firma Cilas C.F a castigat, tot fara concurenta, licitatia pentru consultanta si asistenta tehnica la lucrarile din pasaj, pentru care va primi suma de 92.879 lei.

Licitatia pentru consultanta a avut loc pe 25 octombrie 2007, iar cea pentru lucrari in 28 noiembrie 2007. Conform legii, beneficiarul lucrarilor, Administratia Strazilor, trebuia sa publice rezultatele licitatiilor in termen 30 de zile de la incheierea lor. Informatiile au fost publicate de-abia joi, 2 octombrie, la trei luni dupa ce conducerea Administratiei Strazilor, institutie subordonata municipalitatii, a fost schimbata de primarul general. Legea nu prevede, insa, sanctiuni clare pentru cei care intarzie publicarea licitatiilor.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut constructorilor sa finalizeze lucrarile la Pasajul Universitatii pana la sfarsitul lunii septembrie, termen care insa a fost depasit. "Pasajul Universitatii este principalul punct de lucru pe care vreau sa-l finalizez", a precizat edilul-sef, la un control efectuat in luna august. Constructorii au precizat, tot cu acest prilej, ca lucrarile ce trebuie efectuate (placare pereti, placare pardoseala, scari rulante, aranjarea spatiilor comerciale, montarea celor patru ascensoare pentru persoanele cu dizabilitati) vor dura cel putin doua luni.

Oprescu verificase lucrarile de refacere a pasajului Universitatii si la inceputul lunii august, solicitand atunci ca acestea sa fie gata cel mai tarziu la jumatatea lunii octombrie, cu doua luni mai devreme decat era prevazut. Oprescu s-a declarat nemultumit, la vremea aceea, de intarzierea unor lucrari si de gunoaiele existente in zona.

Lucrarile la pasajul Universitatii au inceput in martie, dupa ce chiriasii spatiilor din zona primisera socilitari de evacuare inca de la mijlocul lui februarie.