Primaria Municipiului Bucuresti planuieste darea in folosinta a 900 de locuinte sociale. Potrivit unui Memoriu inaintat de Primaria Municipiului Bucuresti catre Guvernul Romaniei, aceste locuinte ar putea – printr-o Hotarare de Guvern – sa fie repartizate bucurestenilor fara adapost, evacuati pe Legea 10.

Administratia Fondului Imobiliar l-a instiintat de curand pe Primarul General, Sorin Oprescu de existenta acestor spatii de locuit. Spatiile se afla in imobile nationalizate, iar pana nu demult, acestea au fost ocupate de chiriasi. Locuintele au ramas libere in urma decesului acestora, iar acum, sunt in proces de retrocedare catre fostii proprietari.

Avand in vedere notificarile facute pentru retrocedare de catre fostii proprietari, aceste spatii nu pot fi inchiriate sau intretinute de catre municipalitate deoarece nu reprezinta domeniu public.

Insa, tinand cont de numarul, in crestere, a cererilor de locuinte, s-a descoperit o solutie destul de indrazneata. Analizand cererile tot mai mari de locuinte sociale, si avand in vedere ca pana la retrocedarea celor 900 de spatii de locuit va mai trece o perioada de timp, Administratia Fondului Imobiliar a propus o solutie care poate rezolva temporar si macar in parte problema, aceste spatii urmad a fi date in folosinta, temporar, ca si locuinte sociale.

"Am avansat deja propunerea catre Ministerul Justitiei, care trebuie sa gaseasca suportul legal pentru ca o astfel de hotarare sa poata fi adoptata", a declarat premierul Tariceanu, prezent la aceasta discutie din cadrul Primariei Bucuresti.

Aceta a tinut sa precizeze ca proprietarii de drept nu au de ce sa isi faca griji deoarece, in momentul in care justitia va decide retrocedarea locuintelor, acestea vor putea fi luate de catre proprietari.

"Sa nu spuneti ca nimic nu e mai permanent decat temporarul, pentru ca formele de ocupare a acestor case vor fi facute in asa fel incat ele sa fie restitite proprietarilor atunci cand justitia decide asta", a subliniat, in incheiere, Primarul General, Sorin Oprescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.