Salariatii au protestat zgomotos si au scandat “Vrem salarii!”, transmite corespondentul NewsIn. La actiune s-au alaturat si sindicalistii de la Sanitas, Cartel Alfa, dar si CNSLR Fratia, care au spus ca angajatii din sistemul sanitar sunt solidari cu protestul celor de la DGASPC. Sindicalistii au afirmat ca salariatii nu au revendicari de crestere a salariilor, ci doar de acordare la timp a drepturilor. Ei au mai spus, insa, ca angajatii sunt pregatiti pentru declansarea conflictului de munca prin inceperea grevei de avertisment si a celei generale.

Oamenii s-au aratat ingrijorati ca salariile pe care trebuiau sa le primeasca pe data de 14 noiembrie, au intarziat, iar institutia si-a epuizat bugetul pana la sfarsitul anului, dar si sumele necesare pentru asigurarea alimentelor si medicamentelor pentru persoanele asistate. Liderul de sindicat, Elena Dragoi, a declarat ca orice demers facut in ultimele luni la Ministerul Muncii si la Guvern, a ramas fara raspuns motiv pentru care s-a decis organizarea actiunii de protest.

O comisie de sindicalistii a discutat, in timpul protestului cu prefectul Constantei Danut Culetu care le-a spus ca in sedinta de Guvern de marti, va fi alocata suma de 4.200.000 de lei pentru asigurarea fondurilor de salarii. Angajatii si-ar putea primi salariile in aproape o saptamana daca si Consiliul Judetean Constanta va urgenta demersurile de alocare a fondurilor . Sindicalistii s-au aratat insa nemultumiti intrucat suma prevazuta la rectificare nu acopera si salariile pentru luna decembrie.

Angajatii DGASPC Constanta au protestat si saptamana trecuta, in fata Prefecturii, si au cerut Guvernului alocarea fondurilor de salarii. DGASPC are 1.421 de angajati si 1.750 de beneficiari, copii si adulti, aflati in sistemul de asistenta sociala si asistenta maternala.