Concluzia apartine unui raport anual al companiei Symantec. Romania detine 13% din totalul de servere utilizate pentru fraude.
In Romania se afla 13% dintre serverele folosite in intreaga lume pentru fraude pe Internet, arata un studiu efectuat de Symantec (companie specializata in securitatea sistemelor informatice) de-a lungul unui an asupra furturilor si escrocheriilor online. Acest procent ne plaseaza pe locul doi, dupa Statele Unite ale Americii, care detin 41% din acest total.

“Acesta poate fi un rezultat al unui val puternic de infractiuni cibernetice care a aparut in Romania de curand”, arata raportul, cauzat de faptul ca “Romania a suferit o crestere economica lenta in ultimii ani, ceea ce a condus la lipsa locurilor de munca. O bine stabilita traditie de a avea abilitati pentru utilizarea computerelor in tara, combinata cu lipsa locurilor de munca, poate contribui la tentatia de a recurge la infractiuni cibernetice”, adauga cei de la Symantec.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.