Fostul tenismen este reclamat ca ar fi girat o afacere ce ar fi prejudiciat statul cu 40 milioane €. Cumpararea si revanzarea, in timpul- „record” de trei ore, de catre Ilie Nastase a unui teren de 16.000 metri patrati in Floreasca vor fi supuse atentiei DNA.

Fostul tenismen Ilie Nastase si sotia sa Amalia sunt acuzati de „tertipuri“ imobiliare de catre reprezentantii Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Cooperatie dupa ce „Fundatia Ilie Nastase” a cumparat si a revandut dupa trei ore aproximativ 16.000 de metri patrati de teren de la RA- APPS langa Clubul Vointa din Floreasca.

Presedintele sindicalistilor Niculae Tulbea ne-a declarat ca va depune astazi o plangere penala la DNA impotriva celor doi si a mai multor functionari din RA-APPS, deoarece statul ar fi fost prejudiciat in aceasta tranzactie cu aproximativ 40 de milione de euro.

Tulbea sustine ca experti imobiliari ar fi evaluat metrul de teren in zona respectiva la 3.000 euro/mp.
Negociere directa in 2004 Reprezentanta Fundatiei „Ilie Nastase”, Amalia Nastase, a negociat in 1 noiembrie 2004, cu o comisie a RA-APPS, cumpararea a 16.000 de metri patrati.

Conditia fundamentala impusa de Regie era ca terenul sa fie utilizat pentru dezvoltarea unei baze sportive de catre Fundatie pentru extinderea Academiei de tenis „Ilie Nastase”.

Pretul final a fost negociat la 1.200.000 de euro, aproximativ 75 euro/mp. Trei saptamani mai tarziu, Ilie Nastase, asistat de Amalia Nastase, a perfectat actele cu RA-APPS pentru acel teren, iar dupa trei ore l-au revandut cu aceeasi suma societatii De Silva Intermed SRL.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.