Autostrada nu se va mai face prin concesiune, cum spunea ministrul Orban acum doua saptamani, ci cu bani de la buget. Ca atare, nu va fi taxata.
Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai autostrazii Pitesti-Sibiu. Potrivit unei hotarari de guvern aprobate recent, valoarea proiectului este de 11,74 miliarde de lei, adica 3,08 miliarde de euro. Din acestia, 2,6 miliarde de lei vor fi cheltuiti in primul an, 4,42 miliarde de lei in 2010, iar restul in 2011. Studiul de fezabilitate pentru construirea autostrazii a fost facut de firmele Iptana si Scetauroute si prevede o valoare medie pentru construirea unui kilometru de autostrada ce se va cifra la 25 de milioane de euro.

Planurile ministrului Ludovic Orban prevedeau realizarea autostrazii in concesiune. „Intentia pe care o am este sa fie realizata prin contract de concesiune de lucrari ca si tronsonul Comarnic-Brasov.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.