Minerii raniti in exploziile care au avut loc, in data de 15 noiembrie, la mina Petrila, vor primi de la bugetul Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara ajutoare financiare in valoare totala de 120.000 de lei, sumele urmand sa fie acordate in functie de gravitatea ranilor suferite

Consilierii judeteni au fost de acord, luni, cu propunerea presedintelui CJ Hunedoara, Mircea Molot, ca banii sa fie atribuiti in functie de gravitatea arsurilor suferite de victimele exploziei, transmite corespondentul NewsIn.

"Fiecare dintre cei opt mineri care au suferit arsuri grave si care au fost internati in spitalele din Bucuresti vor primi un ajutor financiar de cate 10.000 de lei. Am tinut cont de faptul ca deplasarea familiilor la spitalele din Bucuresti costa destul de mult. Ceilalti opt mineri, cu traumatisme mai usoare, internati in Spitalul din Petrosani, vor primi cate un ajutor in valoare de 5.000 de lei fiecare”, a spus Mircea Molot.
Presedintele CJ a spus ca, in preajma sarbatorilor de iarna, toate familiile victimelor vor primi diverse ajutoare provenite din sponsorizari, afirmand ca, fiind sfarsit de an, sumele din fondul de rezerva al institutiei s-au epuizat.

Luni, a fost externat de la Spitalul de Urgenta Petrosani si ultimul miner internat in urma exploziilor din data de 15 noiembrie de la mina Petrila. Ceilalti sapte raniti au parasit spitalul din Petrosani pe parcursul saptamanii trecute. "Starea de sanatate a pacientilor care au fost externati din Spitalul Petrosani este buna si nu mai ridica niciun fel de probleme. Monitorizam in permanenta si evolutia pacientilor internati la Bucuresti si suntem la curent cu toate interventiile medicale la care sunt supusi”, a declarat directorul executiv al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Hunedoara, dr. Dan Magheru.

Luni dimineata, brigadierul sef Florin Balba, unul dintre minerii raniti grav in urma unei explozii produsa in data de 15 noiembrie la Petrila, a murit la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti. Minerul, care avea doi copii - unul de doar cateva luni, iar celalalt in varsta de zece ani - a decedat in urma unui stop cardiorespirator, dupa ce suferise arsuri pe o suprafata mare de corp si un traumatism cranio-cerebral in urma deflagratiei din subteran. La Spitalul de Urgenta Floreasca se mai afla doi mineri de la Petrila, unul fiind in stare critica, dar stabila, iar altul fiind intr-o stare mai buna. Alti cinci mineri grav raniti sunt internati la Spitalul de Arsi din Capitala.

In mina Petrila s-au produs, in data de 15 noiembrie, doua explozii in urma carora si-au pierdut viata 13 persoane, iar alte 17 au fost ranite. Prima explozie, soldata cu opt morti, a avut loc in jurul orei 14.50, in abatajul 431, cota 250. Din primele cercetari s-a stabilit ca deflagratia s-a produs ca urmare a unei acumulari de gaz metan in subteran. O noua deflagratie s-a produs, in aceeasi zona, in jurul orei 18.40, patru salvatori minieri pierzandu-si viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.