Celule-stem "la comanda" identice genetic cu donatorul
O echipa de savanti sud-coreeni de la Universitatea Nationala din Seul, condusa de prof. Woo Suk Hwang, impreuna cu Gerald Schatten de la Universitatea din Pittsburgh, a revolutionat cercetarile privind clonarea umana, obtinand 11 linii de celule-stem embrionare identice genetic cu 11 donatori bolnavi de diabet sau de agamaglobulinemie (o maladie congenitala care provoaca insuficienta imunologica). Obtinerea de celule-stem embrionare "la comanda", copii genetice perfecte ale celulelor unui pacient, deschide noi perspective in transplanturi, permitand obtinerea de celule perfect compatibile si excluzand respingerea de catre organismul-gazda. Rezultatul obtinut de savantii sud-coreeni va permite si o studiere mai aprofundata a aparitiei si evolutiei maladiilor genetice.

In aceeasi zi in care a aparut in revista "Science" articolul despre studiul revolutionar al sud-coreenilor o echipa de cercetatori britanici de la Universitatea din Newcastle a anuntat ca a reusit sa cloneze in scopuri terapeutice, pentru prima data in Marea Britanie, un embrion uman. Rezultatele anuntate au reaprins polemicile legate de clonarea umana si de reglementarea acestui domeniu cu profunde implicatii etice si morale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.