Din cauza pericolului de producere a avalanselor, salvamontistii din Bistrita-Nasaud avertizeaza turistii sa evite in special Valea Cobasel, situata in amonte de localitatea Rodna, unde versantul este stancos si zapada afanata cazuta in ultimele zile ar putea sa o ia la vale in orice moment

Seful Serviciului Public Salvamont Bistrita-Nasaud, Marcel Berbecar, a declarat ca la munte s-a depus un strat consistent de zapada, cu o grosime intre o jumatate de metru si un metru, foarte periculoasa mai ales in zona golurilor alpine, relateaza NewsIn.

"Pe Valea Cobasel, in Muntii Rodnei, este o cornisa de pe care poate veni zapada la vale in orice moment. Ii sfatuiesc pe iubitorii muntelui sa nu urce in perioada aceasta spre golurile alpine nici cu masini de teren, nici pe jos, fiindca se pot impotmoli, iar lipsa semnalului la telefonul mobil ii poate costa viata”, a spus Berbecar.

De altfel, salvamontistii din Bistrita-Nasaud au decis sa anunte inchiderea temporara a accesului spre traseele montane din cauza zapezii si a viscolului. Restrictia va fi ridicata dupa ce stratul de zapada depus se va consolida si nu va mai fi un pericol pentru turisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.