Desfasurat pe o suprafata de 14.000 de metri patrati, aproape de capacitatea maxima a incintei Romexpo, cu vanzari semnificative la multe titluri si un numar record de peste 100.000 de vizitatori, Targul International Gaudeamus 2008 a fost un succes, din perspectiva organizatorilor.

Potrivit editorilor, cele mai vandute titluri la editia din acest an a targului au fost „Istoria critica a literaturii romane” de Nicolae Manolescu, aparuta la Editura Paralela 45, care s-a vandut in 3.000 de exemplare, „Scrisori catre fiul meu” de Gabriel Liiceanu, de la Editura Humanitas - 1.400 de exemplare, „Istoria secreta a lumii” de Jonathan Black, Editura Nemira - 1.100 de exemplare, „Memorii” de Valeriu Anania, Editura Polirom - 1.100 de exemplare, „Brisingr” de Cristopher Paolini, Editura Rao - peste 900 de exemplare si seria „Mari Civilizatii”, Editura All - cu peste 600 de exemplare vandute.

Toate cifrele comunicate organizatorilor au contabilizat vanzarile pana la ora 14.00 a zilei de duminica, ultima la Gaudeamus 2008.

O parte din suma rezultata din vanzarea biletelor de intrare la aceasta editie a targului va fi destinata finantarii partiale a proiectului „Un Nobel pentru literatura romana”. Proiectul, initiat de Radio Romania la editia din 2006 a targului, are rolul de a sprijini debuturi literare valoroase si traducerea lucrarilor unor scriitori romani in limbi de circulatie internationala, pentru promovarea literaturii romane peste hotare.

Obiectivul astfel asumat, pe termen mediu si lung, ar fi obtinerea unui Premiu Nobel de catre un scriitor roman.

Epilogul editiei Gaudeamus din acest an este Gala Premiilor, organizata cu sprijinul Xerox Romania si programata luni, la ora 17.00, in foaierul Salii de Concerte „Mihail Jora” a Radio Romania. Cu acest prilej, organizatorii vor acorda un premiu de excelenta, in valoare de 3.500 de lei, uneia dintre editurile prezente la targ, ca finantare partiala a unui proiect editorial.

Targul International Gaudeamus - Carte de Invatatura, organizat de Radio Romania si aflat la a 15-a editie, s-a desfasurat, intre 19 si 23 noiembrie, la Pavilionul Central al Romexpo din Capitala. Evenimentul a reunit peste 400 de expozanti - edituri romanesti si straine, institutii de invatamant, agentii de difuzare si mass media.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.