Turista care a disparut sambata, alaturi de un barbat, in Muntii Bucegi, este din Bucuresti si are 24 de ani, potrivit politistilor, iar echipele de salvare au continuat sa-i caute pe cei doi pe Valea Caraiman si luni, pana la lasarea intunericului, transmite corespondentul NewsIn

"Politistii din statiunea Sinaia au fost informati de catre echipa sectiei Salvamont despre faptul ca, sambata, in jurul orei 17.00, au fost contactati telefonic de o femeie panicata, care a spus ca se numeste C. Ana Maria, are 24 de ani, este din municipiul Bucuresti si, impreuna cu un barbat, sunt blocati in zona Jepii Mici din cauza conditiilor meteorologice extreme" a precizat, luni, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Prahova, Raluca Brezeanu.

Salvamontistii ii cauta pe cei doi inca de sambata seara, intrerupand de mai multe ori cautarile din cauza vremii nefavorabile sau a avalanselor. Numai luni, salvatorii montani au fost surprinsi de doua astfel de caderi de zapada.

"S-a reusit identificarea unui prieten al apelantei, stabilindu-se faptul ca, impreuna cu un barbat, Ana Maria C. a plecat sambata din Bucuresti, intentionand sa urce pe Jepii Mici pana la cabana Babele, unde urma sa innopteze si sa se intoarca a doua zi", a mai precizat Raluca Brezeanu.

O echipa formata din 11 jandarmi montani din Sinaia s-a alaturat, luni, salvamontistilor din Busteni si Sinaia in actiunea de cautare a celor doi turisti disparuti in muntii Bucegi. Ei vor continua cautarile si luni, pana la lasarea intunericului, iar, in cazul in care cei doi turisti nu vor fi gasiti, actiunea va fi reluata marti, insa cu efective reduse.

Salvamontistii spun ca sansele ca cei doi turisti sa fie gasiti in viata sunt minime, in conditiile in care temperaturile maxime nu au depasit, in ultimele zile, pe Valea Caraiman, -14, -16 grade Celsius.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.