Autoritatea de Sanatate Publica a inceput o ancheta pentru a descoperi sursa microbilor. Daca va dovedi ca toxiinfectia a fost produsa de unul din alimentele consumate la cina de sambata, conducerea Directiei pentru Protectia Copilului ar putea rezilia contractul cu furnizorul alimentelor infestate.

Dintre cei aproape 90 de copii din Complexul de Servicii pentru Copilul cu Handicap nr. 14 Ramnicu Sarat care au servit, sambata, cina, un numar de 14 au acuzat dureri abdominale, dureri de cap si greturi. “Au mancat piure cu pui apoi branza cu smantana si mamaliguta. Exista suspiciunea ca toxina sa fie din produsele lactate sau din carnea de pui, insa ar putea fi si dintr-o alta sursa, precum alimente cumparate de la chioscuri”, a declarat Petrica Tudorache, directorul complexului ramnicean.


Cei 14 copii au fost transportati in miezul noptii, cu ambulantele, la spital.
“Au venit cu semne clinice de toxiinfectie, varsaturi, dureri de burta. Dupa examinare i-am internat la infectioase si la doi dintre ei am pus solutii perfuzabile iar ceilalti au fost hidratati oral”, a declarat medicul Lucretia Dediulescu, directorul spitalului municipal Ramnicu Sarat.

Conducerea Complexului a anuntat autoritile de sanatate publica si forul tutelar, Directia pentru Protectia Copilului.

Pana cand autoritatile vor afla cauza imbolnavirii copiilor, alimentele incriminate sunt oprite de la consum. Daca va dovedi ca toxiinfectia a fost produsa de unul din alimentele consumate la cina de sambata, conducerea Directiei pentru Protectia Copilului ar putea rezilia contractul cu furnizorul alimentelor infestate.