Directorul general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, a demisionat luni dimineata din functie, pentru a nu afecta activitatea companiei, potrivit unui comunicat emis luni de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, actionarul majoritar al companiei.

"Luni, 24 noiembrie 2008, la sediul AVAS a fost inregistrata renuntarea irevocabila a directorului general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, la contractul de mandat incredintat", se arata in comunicatul citat.

Potrivit autoritatii, motivul demisiei este acela de a nu afecta activitatea societatii comerciale prin aparitia unor banuieli legate de posibilitatea de a influenta martorii sau de incheiere a unor contracte de achizitie, avand in vedere faptul ca exista o ancheta in desfasurare.

Demisia a fost adresata atat AVAS, cat si Consiliului de Administratie al S.C. CE Turceni S.A.

Consiliul de Administratie al CE Turceni se va intruni in cursul zilei de luni pentru a lua toate masurile necesare astfel incat compania sa nu fie afectata de aceasta situatie, se mai anunta in comunicat.

Procurorii anticoruptie il retinusera, pe 18 noiembrie 2008, pe directorul Complexului Energetic Turceni, sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit unui comunicat remis saptamana trecuta agentiei NewsIn, procurori DNA au stabilit ca, in cursul anului 2007, Cristea a dat dispozitii personalului din subordine pentru a intocmi documente necesare in vederea achizitionarii, receptionarii si platii unui utilaj terasier pe senile multifunctional, semnand documentatia de achizitie realizata cu incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice. Ulterior, s-a constatat ca utilajul este uzat si inutilizabil.

DNA mai precizeaza ca prejudiciul produs in dauna SC Complexul Energetic Turceni SA este estimat a fi de peste 800.000 lei. Din afacere, au avut de castigat societatile comerciale Voron Trans SRL Medias si Tutto Mobili SRL Tg-Jiu, aceasta din urma controlata de Mugurel Surupaceanu, invinuit si el in acest dosar. Surupaceanu a detinut functia de prefect de Gorj si este in acest moment candidatul PSD la Camera Deputatilor, Colegiul nominal nr 2.

Complexul Energetic Turceni a realizat in primul semestru din 2008 un profit net dublu, de 90 milioane lei, fata de 45 milioane lei cat inregistrase in primele sase luni ale anului 2007.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.