Sindicalistii din CFR au decis astazi amanarea grevei pana dupa alegeri, sustinand ca, in timpul ramas, nu le mai pot fi solutionate revendicarile, a declarat pentru NewsIn presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare-Comercial, Gheorghe Popa

"Desi au trecut doua saptamani de la semnarea protocolului cu Ministerul Transporturilor si situatia nu este inca rezolvata, cerem insistem angajatilor CFR sa amane declansarea grevei pana dupa alegeri, pentru a nu afecta traficul calatorilor, iar in conditiile scaderii trarficului feroviar, ca urmare a crizei economice, nu ne putem permite sa pierdem vreo sursa de venit", a declarat Gheorghe Popa pentru NewsIn.

El a precizat ca ministrul Ludovic Orban va semna luni ordinele pentru ca angajatii din CFR sa nu mai plateasca pentru verificarea si autorizarea pe tip de instalatie.

Ordonanta ce vizeaza investitiile din sectorul feroviar la nivelul celor din infrastructura rutiera urmeaza sa apara in Monitorul Oficial, a mentionat liderul sindical.

"Daca situatia fondurilor necesare investitiilor nu va fi, totusi, rezolvata, conducerea Federatiei sindicale va continua sa faca demersurile ce se impun, inclusiv pe langa Comisia Europeana, astfel incat infrastructura feroviara si transportul feroviar sa nu fie discriminate", a mai spus Popa.

Principala cerere a sindicalistilor din CFR este legata de investitiile din infrastructura feroviara. CFR-istii acuza lipsa investitiilor din sistemul feroviar si spun ca starea proasta a infrastructurii pune in pericol siguranta calatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.