Doi tineri din Bucuresti, in varsta de 25 de ani, colegi de facultate, sunt dati disparuti de sambata pe valea Caraiman din masivul Bucegi. Cei doi au ramas blocati sambata dupa-amiaza, in jurul orei 17.30.

Disperati, ei au apelat la ajutorul salvamontisilor, pe care i-au apelat de pe telefonul mobil, dupa care nu au mai putut fi contactati.

O echipa formata din 15 salvamontisti de la Busteni a plecat in cautarea lor, insa acestea au fost sistate ieri-seara, dupa mai bine de 24 de ore de la disparitia celor doi.

Salvamontistii au coborat pana in zona unde se presupune ca ar fi blocati, dar nu au reusit sa ii gaseasca. Ei spun ca, din cauza conditiilor nefavorabile, cu temperaturi de pana la minus 20 de grade Celsius, sansele lor de supravietuire sunt minime.

De asemenea, riscul producerii de avalanse este destul de mare. „Sambata noapte au curs cateva vai”, a precizat seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc.

Potrivit acestuia, tinerii ­s-au aventurat la 2.000 de metri, in ciuda faptului ca traseele montane sunt inchise de cateva zile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.